06.08.2016 15:36

Swansea heeft beet en haalt Llorente binnen

Fernando Llorente kan zijn geluk niet op. Sevilla heeft voor het derde jaar op rij de Europa League gewonnen. (18-05-2016)
Fernando Llorente kan zijn geluk niet op. Sevilla heeft voor het derde jaar op rij de Europa League gewonnen. (18-05-2016)

Swansea City heeft verrast met de komst van Fernando Llorente. De 31-jarige Spaanse spits heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de club uit Wales.

Llorente komt over van Sevilla, waar voor de spits nog weinig kans was op speelminuten. Hoeveel geld Swansea neer heeft moeten leggen voor de Spaanse targetman is niet bekend. Llorente gaat in Wales spelen met rugnummer negen en heeft de medische keuring vrijdag met succes afgerond. De spits kan zaterdag al zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever: Swansea oefent dan tegen Stade Rennes.

Sevilla nam de Spanjaard in augustus 2015 over van Juventus, maar een succes werd de overstap van Llorente niet. De spits kwam afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden voor de Europa League-winnaar en maakte daarin slechts vier doelpunten. Llorente speelde jarenlang voor Athletic Bilbao en wist daar wel veelvuldig het net te vinden. Swansea City nam de afgelopen maanden afscheid van de aanvallers Alberto Paloschi, Éder en Bafetimbi Gomis. De club wil naast Llorente nog een aanvaller aantrekken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner