09.08.2016 10:00

Meulensteen verkiest Israël boven Engeland

René Meulensteen is de nieuwe trainer van Maccabi Haifa. De Israëli maken dat dinsdagochtend bekend via de officiële clubwebsite.

Over contractduur worden geen uitspraken gedaan. Vanmiddag wordt Meulensteen in Haifa officieel gepresenteerd en op dat moment zullen er vermoedelijk meer details over de verbintenis bekend worden gemaakt. In ieder geval is duidelijk dat Meulensteen de kans om opnieuw in Engeland op eigen benen te staan, die hem door League One-club Fleetwood Town geboden werd, naast zich neer heeft gelegd.

Meulensteen is bij het grote publiek vooral bekend als een belangrijke pion in de staf van Alex Ferguson bij Manchester United. Daarna kende hij kortstondige dienstverbanden als trainer bij Fulham en Anzhi Makhachkala en had hij een adviserende rol bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten. In Israël is het de taak aan hem om Maccabi Haifa weer in de titelstrijd te mengen, nadat de club vorig jaar vierde werd met een straatlengte achterstand op kampioen Hapoel Be’er Sheva. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner