09.08.2016 19:07

Duplan: "Petrović heeft een duidelijk idee"

Héctor Moreno (l.) moet in de achtervolging bij Édouard Duplan (r.) tijdens PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)
Héctor Moreno (l.) moet in de achtervolging bij Édouard Duplan (r.) tijdens PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)

Édouard Duplan is blij met de goede competitiestart van ADO Den Haag en denkt een mooi seizoen tegemoet te gaan. De aanvaller is zeer tevreden over de eerste zege (3-0 tegen Go Ahead Eagles) van het nieuwe voetbaljaar.

Onder trainer Željko Petrović kenden de Hagenaars een prima voorbereiding. Alle zeven oefenduels werden winnend afgesloten en ADO kreeg slechts één tegendoelpunt te verwerken. "Dat zegt niet alles, wel veel", vertelt Duplan in gesprek met Voetbal International. "Vooraf is het toch lastig in te schatten hoe je er als ploeg voor staat." Maar ook tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles maakte de ploeg van Petrović een goede indruk.

Duplan is tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking met de nieuwe trainer. "Je ziet dat Petrović een duidelijk idee heeft. Niet alleen gepassioneerd voetballen, ook de gedachte om gedurfd te spelen spreekt me erg aan. Hij is buiten het veld een grappige man, daarbinnen is hij een van de meest serieuze trainers die ik heb meegemaakt. Hij eist elke training het optimale. Daar word je als speler alleen maar beter van."

Petrović liet eerder al weten graag versterkingen aan zijn selectie te willen toevoegen. Volgens de oefenmeester is zijn selectie te smal. Duplan deelt de zorgen van zijn trainer, maar is blij verrast over de aanwinsten die ADO al wel heeft weten te strikken. "Ik ben ook enthousiast geraakt over de kwaliteiten van de nieuwe jongens die er de laatste weken zijn bijgekomen. Tom Trybull, José San Román, Thomas Meissner en keeper Ernestas Setkus maakten tegen Go Ahead Eagles een goede indruk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner