10.08.2016 11:01

'Halve Nederlander' maakt indruk op Zidane

Marco Asensio mag deze zomer niet vertrekken bij Real Madrid. De Spaanse middenvelder, die een Nederlandse moeder heeft, maakte dinsdagavond in de strijd om de Europese Super Cup veel indruk op trainer Zinédine Zidane.

De Franse oefenmeester benadrukte na de 3-2 winst op Sevilla dat Asensio niet weg mag. De middenvelder werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Espanyol. Hij kwam in Barcelona tot vier doelpunten en tien assists in de Primera División. "Hij zal dit seizoen bij ons blijven, dat is mijn plan met hem. Als hij altijd zo speelt als vandaag, ben ik een gelukkige trainer", zei Zidane na de wedstrijd.

Asensio zette in de Super Cup met een fabuleus doelpunt de 1-0 op het scorebord. De middenvelder kreeg een basisplaats van Zidane, die Asensio er dit seizoen er dus graag bij wil hebben. Het is echter de vraag hoeveel speeltijd de middenvelder zal krijgen bij Real Madrid. De concurrentie op het middenveld van De Koninklijke is moordend met spelers als James Rodríguez, Toni Kroos, Isco en Luka Modrić.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner