10.08.2016 14:06

Zico kraakt Neymar: "Aanvoerder onwaardig"

Neymar is momenteel met de Braziliaanse ploeg actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat gaat echter nog niet zoals gewenst in de Braziliaanse stad. De aanvoerder moet het dan ook ontgelden bij icoon Zico.

"Hij is het niet waard om aanvoerder te zijn", aldus Zico. In de ogen van de wereldvoetballer van het jaar 1983 moet de aanvaller van FC Barcelona zich meer bezighouden met voetbal in plaats van allerlei randzaken. Ook de Braziliaanse fans zijn niet blij met Neymar en floten hem tijdens het duel met Irak uit.

De kritiek van Zico is niet geheel onterecht. De Goddelijke Kanaries moeten aan de bak om door te gaan naar de volgende ronde. Tegen Zuid-Afrika en Irak werd doelpuntloos gelijkgespeeld waardoor Denenmarken moet worden verslagen om de kwartfinale te bereiken. 

Bondscoach Rogério Micale heeft echter wel vertrouwen in zijn superster. "Neymar zal de beste speler ter wereld worden, dus we moeten meer respect voor hem hebben. Hij is nog jong. Ik weet dat hij zich soms gedragen heeft waar we niet van houden, maar zouden wij op zijn leeftijd niet hetzelfde gedaan hebben?", aldus de trainer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner