11.08.2016 11:15

Van den Boomen vreest niet voor concurrentie

Vincent Janssen (l.) heeft de bal onder controle en probeert te voorkomen dat Branco van den Boomen de bal afpakt. (10-04-2016)
Vincent Janssen (l.) heeft de bal onder controle en probeert te voorkomen dat Branco van den Boomen de bal afpakt. (10-04-2016)

Branco van den Boomen gaat dit seizoen zijn geluk beproeven bij Willem II. In Tilburg hoopt de door sc Heerenveen verhuurde middenvelder veel speelminuten te maken. Van den Boomen beseft dat hij ook bij Willem II niet verzekerd is van een basisplaats.

De middenvelder krijgt concurrentie van onder meer Anouar Kali, Funsu Ojo, Jari Schuurman, Erik Falkenburg en Thom Haye. "Daar zie ik niet tegenop", zegt Van den Boomen in gesprek met het Brabants Dagblad. "Bij elke club in de Eredivisie is er sprake van flinke concurrentie. Ik schat mijn kansen bij Willem II hoger in. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik de stijgende lijn weer te pakken krijg en proberen om me verder ontwikkelen."

Van den Boomen startte vorig seizoen de helft van de wedstrijden in de basis bij sc Heerenveen. Ook onder Jurgen Streppel leek de middenvelder dit seizoen niet te hoeven rekenen op een vaste plaats in het basisteam. "Ik ga nu weer lekker thuis en dicht bij mijn vrienden wonen en spelen bij Willem II. Daar heb ik in het verleden altijd een trots gevoel bij gehad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner