12.08.2016 20:31

Büttner op weg naar grote Championship-club

Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)
Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)

Alexander Büttner lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in Engeland. Voetbal International meldt dat de linksback zo goed als zeker een contract gaat tekenen bij een grote club in het Championship.

"De belangstelling uit Engeland is concreet. Ik kan de naam van de club nu niet noemen, maar het gaat om een grote club uit het Championship. Het is alleen nog wachten op een akkoord tussen de clubs", aldus zaakwaarnemer Aleksandar Bursac tegenover Voetbal International. Ook een Italiaanse club zou Büttner graag willen contracteren. "Maar het lijkt op dit moment Engeland te worden", vervolgt Bursac.

Eerder leek Büttner aan de slag te gaan bij Beşiktaş of West Ham United. Die clubs maakten echter andere keuzes. "Besiktas heeft gekozen voor Adriano van Barcelona en ook West Ham United heeft een andere linksback gehaald. Wij staan er nog steeds hetzelfde in: Alexander wil weg bij Dinamo Moskou en zoekt een mooie club die uitkomt op een goed niveau."

De 27-jarige verdediger begon zijn loopbaan in Nederland bij Vitesse. Vervolgens speelde hij bij Manchester United en Dinamo Moskou. Het afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis bij het Belgische RSC Anderlecht. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner