13.08.2016 16:32

Vermaelen: "Er hangt hier een goede sfeer"

Thomas Vermaelen speelt dit seizoen op huurbasis bij AS Roma. De verdediger wordt voor één jaar uitgeleend door FC Barcelona en heeft veel zin om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe werkgever. Vermaelen werd zaterdag officieel gepresenteerd bij de club uit de hoofdstad van Italië.

De Belgische verdediger had geen zicht op speeltijd bij Barcelona en is blij met zijn overstap naar Roma. "Er hangt hier een goede sfeer en er zijn voor mij ook wat bekende gezichten hier. Dat maakt het allemaal wat makkelijker", vertelde Vermaelen zaterdag op de persconferentie. "Ik ben ook erg onder de indruk van de kwaliteiten van dit elftal. Tot nu toe gaat het erg goed."

Vermaelen denkt dat de Serie A op de weg terug is na een aantal moeilijke jaren. Volgens de verdediger wordt de Italiaanse competitie met de dag sterker. "Het is al een hele goede competitie. Dat zie je ook aan de bedragen die de clubs hier tegenwoordig betalen. Misschien wordt dit seizoen het moeilijkste seizoen ooit in de Serie A."

De Belgisch international speelt al sinds de zomer van 2014 voor FC Barcelona, maar heeft in Spanje nooit echt een basisplaats weten te veroveren. In Rome hoopt Vermaelen zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Ik hoop hier zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. Dat is de enige manier om weer ritme en vorm te krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner