14.08.2016 18:04

Gladon kan ondanks gemiste penalty's lachen

Paul Gladon (m.) is de gevierde man bij Heracles Almelo. Hij maakt tegen Willem II niet alleen de 2-0, maar ook de 3-0. (14-08-2016)
Paul Gladon (m.) is de gevierde man bij Heracles Almelo. Hij maakt tegen Willem II niet alleen de 2-0, maar ook de 3-0. (14-08-2016)

Paul Gladon vervulde zondagmiddag een vreemde rol tijdens Heracles Almelo - Willem II. De spits maakte twee belangrijke doelpunten, maar miste vlak voor tijd ook twee strafschoppen. Heracles won het duel met 3-1, dus Gladon baalt niet te erg van zijn missers.

"Die eerste twee waren erg lekker. Ze waren belangrijk voor het team en zorgden ervoor dat de wedstrijd op slot zat. Die twee penalty's moeten er echter ook gewoon in", is Gladon van mening in gesprek met de NOS. De spits maakte in twee wedstrijden al evenveel doelpunten als vorig seizoen. Toen was Gladon de tweede keuze achter Wout Weghorst.

Brahim Darri versierde beide strafschoppen en wilde na de eerste misser graag aanleggen vanaf elf meter. De Heraclieden wilden echter dat niet Darri, maar Gladon opnieuw de strafschop zou nemen. "Iedereen zei: 'Gewoon nemen'. Ik wilde mijn verantwoordelijkheid ook nemen. Misschien schoot ik 'm iets te wild in. Maar dat is geen excuus, die ballen moeten er gewoon in. Maar uiteindelijk ben ik blij met mijn goals en de overwinning."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner