14.08.2016 19:55

Tuchel houdt goudhaantjes achter de hand

Thomas Tuchel wacht nog met het brengen van zijn nieuwe goudhaantjes, Mario Götze en André Schürrle. Tegen de oude club van eerstgenoemde, Bayern München, hoopt Borussia Dortmund de Supercup in de wacht te slepen.

Borussia Dortmund-coach Thomas Tuchel lijkt nog een aantal potentiële basis- of zelfs sterspelers te sparen in dit Supercup-duel. Mario Götze, die deze zomer terugkwam in Dortmund na drie jaar bij Bayern München, begint bijvoorbeeld nog op de bank. Ook André Schürrle en Raphaël Guerreiro blijven nog wachten op hun debuut in het geelzwart. De van FC Barcelona overgekomen Marc Bartra en de jonge Ousmane Dembélé maken wél hun basisdebuut bij Dortmund, waar voor de rest veel bekende namen vanaf de start beginnen. Pierre-Emerick Aubameyang en Adrián Ramos voltooien de aanval, terwijl het middenveld bestaat uit Sebastian Rode, Gonzalo Castro en Shinji Kagawa.

Bayern-coach Ancelotti heeft zijn uiterste best gedaan om de best mogelijke elf bij elkaar te puzzelen. De Italiaan moet het doen zonder namen als Arjen Robben, Jérôme Boateng, Renato Sanches, Douglas Costa en Holger Badstuber, alleen de elf die het veld betreden vormen alsnog een team van wereldklasse. Mats Hummels, die zijn laatste officiële clubwedstrijd speelde tégen Bayern, treft nu zijn oude club. Het middenveld bestaat uit Thiago, Xabi Alonso en Arturo Vidal, geflankeerd door de backs David Alaba en Philipp Lahm. Thomas Müller, Robert Lewandowski en Frank Ribéry vormen de aanval van Ancelotti, die hoopt om gelijk zijn eerste eremetaal met Bayern binnen te slepen.

Het duel is vanaf 20.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner