16.08.2016 11:26

FC Dordrecht komt goed weg met remise

Trainer Gérard de Nooijer geeft aanwijzingen tijdens het duel tussen FC Dordrecht en FC Oss. (05-08-2016)

Jong FC Utrecht heeft verzuimd om de eerste overwinning van het seizoen te grijpen. Het beloftenelftal had tegen FC Dordrecht de kans om het thuisdebuut in de Jupiler League op te luisteren met een zege, maar liet deze liggen.

Het was aan invaller Hamza Boukhari te danken dat FC Dordrecht een puntje mee naar huis kon nemen. De aanvaller van Jong FC Utrecht mistte drie minuten voor tijd een strafschop. De wedstrijd begon nog goed voor de thuisploeg in de eigen Galgenwaard. Al in de elfde minuut schoot Darren Rosheuvel zijn ploeg op voorsprong na een prachtig uitgespeelde aanval. Doelman Tim Coremans was kansloos, nadat de aanvaller de bal via de binnenkant van de paal in het net had geschoten.

Jong FC Utrecht kon niet lang genieten van de voorsprong. In de 39ste minuut ging de doelman van de thuisploeg in de fout. Jafar Aris, spits van FC Dordrecht, profiteerde optimaal van de fout van David Jensen. In de tweede helft waren er geen grote kansen meer en leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1 eindstand. Twee minuten voor tijd gaf scheidsrechter Van Herk een terechte strafschop, maar Boukhari mistte jammerlijk. FC Dordrecht komt met het gelijke spel op twee punten, Jong FC Utrecht op één.