16.08.2016 19:25

Update: FC Twente bevestigt vertrek Børven

Torgeir Børven geeft aanwijzingen tijdens een oefenduel van FC Twente met PAOK Saloniki. (19-07-2016)
Torgeir Børven geeft aanwijzingen tijdens een oefenduel van FC Twente met PAOK Saloniki. (19-07-2016)

Torgeir Børven vertrekt op huurbasis bij FC Twente. De aanvaller wordt zeer waarschijnlijk uitgeleend aan het Noorse SK Brann. Het levert de club uit Enschede broodnodige ruimte op in de salarishuishouding.

Børven hoeft dit seizoen bij FC Twente niet te rekenen op veel speelminuten. De Tukkers namen de spits in januari 2014 over van Vålerenga IF, maar wist nooit een basisplaats te veroveren in Enschede. Børven kampte met veel blessureleed en kwam daardoor nauwelijks in actie voor Twente. Afgelopen seizoen speelde hij slechts vier wedstrijden, maar deed dat vooral als invaller.

Børven had lange tijd last van een zware dijbeenblessure, die hem van mei 2015 tot februari 2016 langs de kant hield. In de slotfase van het seizoen behoorde hij pas weer tot de selectie van trainer René Hake. De oefenmeester geeft op dit moment de voorkeur aan Jari Oosterwijk en Enes Ünal als spitsen in de hoofdmacht.

Wanneer Børven met succes de medische keuring weet af te ronden, tekent hij een contract tot 1 januari 2017 in zijn geboorteland. SK Brann heeft bovendien een optie tot koop bedongen, meldt Voetbal International. Het contract van Børven loopt nog door tot de zomer van 2018 bij FC Twente.

Update: 16-08-2016, 19:25

FC Twente heeft het tijdelijke vertrek van Torgeir Børven bevestigd. De aanvaller vertrekt op huurbasis naar SK Brann. De Noorse club huurt Børven tot het einde van het kalenderjaar. Naar verluidt heeft SK Brann de optie om de 24-jarige Børven definitief over te nemen aan het einde van de huurperiode.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner