17.08.2016 16:09

TvdW: De kleinere ploegen met grote cijfers

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. ADO Den Haag heeft na het vertrek van Martin Hansen een nieuwe doelman moeten aantrekken en vond in Ernestas Šetkus een prima vervanger. De goalie uit Litouwen liet vorige week al zien dat de positie in het doel in ieder geval niet verzwakt is. Ook afgelopen speelronde was de doelman een sta in de weg voor Vitesse. ADO Den Haag won uiteindelijk knap met 1-2 in Arnhem en Šetkus was één van de beste spelers van het veld.

Kleinere ploegen in vorm

Waar het Team van de Week vorige keer voornamelijk uit spelers bestond van de grotere clubs, zijn het deze week vooral de kleinere ploegen die zich lieten zien. NEC wist het stugge Go Ahead in Deventer op 2-2 te houden. Kévin Mayi, één van de nieuwe gezichten in Nijmegen, was namens NEC verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie tegen Go Ahead. Met twee doelpunten was de spits de grote man. Hij kreeg als beoordeling een 7.25. Dat is een halve punt meer dan teamgenoot Dario Dumić, die ook tot het Team van de week behoort. Hij gaf de assist bij de 2-2 van Mayi.

Ook Excelsior was goed op dreef. De degradatiekandidaat moest het in eigen huis opnemen tegen FC Groningen en won verdienstelijk met 2-0. Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij opende al in de tweede minuut de score door een voorzet van Ryan Koolwijk binnen te koppen. De doelpuntenmaker kreeg een 6.75 voor zijn optreden. Koolwijk, die deze zomer na een aantal omzwervingen terugkeerde in Kralingen, speelde een sterke wedstrijd op het middenveld en kreeg voor zijn optreden een 7.38. Van de kleinere ploegen zien we ook een plekje op het middenveld voor Stijn Spierings, die met twee assists een belangrijk aandeel had in de overwinning van Sparta bij PEC Zwolle.

Bekende gezichten

Eric Botteghin en Jens Toornstra zijn twee Feyenoorders die ook vorig seizoen veelvuldig in het Team van de Week te zien waren. In zowel speelronde één als twee zien we deze twee spelers weer terugkomen. Botteghin is met een 6.88 de beste verdediger van afgelopen speelronde, terwijl Toornstra, maker van de openingstreffer en aangever bij de 2-0, een 7.25 krijgt toegewezen. Feyenoord beleeft een goede start van het seizoen. Na de 5-0 overwinning op FC Groningen waren de Rotterdammers nu met 2-0 te sterk voor FC Twente.

Dan hebben we drie namen nog niet genoemd. Te beginnen met Iliass Bel Hassani. De creatieve middenvelder won met Heracles met 3-1 van Willem II en zet de goede lijn van afgelopen seizoen door. Bel Hassani scoorde met een prachtige vrije trap de openingstreffer. Hoe lang kunnen ze Bel Hassani nog behouden in Almelo? Tot slot aanvaller Gervane Kastaneer en Kasper Dolberg. Beide spitsen wisten afgelopen weekend twee keer te scoren. Kastaneer werd overigens ook verkozen tot Speler van de week.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner