17.08.2016 14:30

Ook Van Anholt versterkt defensie Willem II

Pele van Anholt (l.) kapt naar zijn rechtervoet en draait weg bij Zakaria Labyad (r.). (29-03-2014)
Pele van Anholt (l.) kapt naar zijn rechtervoet en draait weg bij Zakaria Labyad (r.). (29-03-2014)

Pele van Anholt heeft een contract getekend bij Willem II. De transfervrije verdediger bindt zich voor een seizoen aan de Tilburgers, die eerder ook al Darryl Lachman binnenhaalden.

Van Anholt onderging woensdagochtend de medische keuring en kwam die zonder problemen door. De 25-jarige verdediger speelde de afgelopen vijf seizoenen voor sc Heerenveen. In die vijf jaar kwam hij tot 127 wedstrijden namens de Friese club. In Tilburg gaat hij spelen met rugnummer 46.

De overgang van Van Anholt hing al een tijdje in de lucht. Zelf is hij erg blij met zijn keuze. "De overstap naar Willem II voelt goed. Ik was toe aan iets nieuws, een nieuwe prikkel. Niet alleen qua voetbal, maar ook qua woonomgeving. Van Friesland naar Tilburg, het zal me vast goed doen", vertelt de aanwinst op de website van Willem II.

Ook technisch manager Joris Mathijsen is blij met de komst van Van Anholt. "We zijn verheugd om na Darryl ook Pele te verwelkomen. Pele heeft vijf seizoenen Eredivisie-ervaring en zijn komst is goed voor de onderlinge concurrentiestrijd in onze verdediging", aldus de oud-voetballer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner