17.08.2016 14:50

Heerenveen presenteert ambitieuze Japanner

Aanwinst Yuki Kobayashi wordt op de foto gezet tijdens zijn presentatie in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen (17-08-2016).
Aanwinst Yuki Kobayashi wordt op de foto gezet tijdens zijn presentatie in het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen (17-08-2016).

Yuki Kobayashi mag zich officieel speler van sc Heerenveen noemen. De middenvelder tekende woensdag een contract in het Abe Lenstra Stadion, dat hem tot de zomer van 2019 aan de Friese club bindt.

Kobayashi komt over van Júbilo Iwata uit de J1 League van Japan. De international van Japan komt met een duidelijk doel naar Nederland. "Ik wil met Japan op een WK spelen en hoop ooit op hetzelfde podium te mogen acteren als grote voetballers als Messi en Ronaldo", vertelt de ambitieuze middenvelder op de website van sc Heerenveen.

De 24-jarige Kobayashi heeft een goede eerste indruk van zijn nieuwe club. "De mensen hier zijn erg vriendelijk en hulpvaardig, dat maakt het makkelijker de verschillen te overbruggen. De trainer is een man die zijn hart laat spreken en zijn spelers behandelt als familie."

Ook manager technische zaken Gerry Hamstra is zeer content met de komst van de Japanner. "Hij weet dat Heerenveen een club is die spelers beter maakt. Hij is ambitieus en wil via Heerenveen een volgende stap in zijn carrière maken. Dat is ook het type speler dat bij ons past, Heerenveen wil spelers met ambitie die bij ons nog beter willen worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner