17.08.2016 19:24

Van Anholt: "Ik wil weer lekker voetballen"

Pele van Anholt tijdens zijn presentatie in het Koning Willem II Stadion. De rechtsback tekent een contract voor één jaar in Tilburg. (17-08-2016)
Pele van Anholt tijdens zijn presentatie in het Koning Willem II Stadion. De rechtsback tekent een contract voor één jaar in Tilburg. (17-08-2016)

Pele van Anholt tekende woensdag een eenjarig contract bij Willem II. De vleugelverdediger hoopt zich bij de Tilburgers in de kijker te kunnen spelen bij een grotere club. "Willem II is hopelijk niet mijn eindstation."

Van Anholt is afkomstig uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen en behoorde de afgelopen vijf seizoenen tot de hoofdmacht van de Friese club. Deze zomer besloot de clubleiding van Heerenveen om het contract van de rechtsback niet te verlengen. Vervolgens liep een stage bij 1. FC Nürnberg op niets uit. Van Anholt had goede hoop op interesse van een buitenlandse club, maar het werd uiteindelijk dus Willem II.

"Behalve een goede stage bij FC Nürnberg heeft er nooit iets concreet gespeeld", laat Van Anholt weten aan de Leeuwarder Courant. "Je hebt die dingen niet altijd in de hand, er zit veel gebakken lucht bij. Nürnberg zette me in de wachtkamer omdat hun focus op een spits lag - en ligt. Maar ik blijf niet wachten."

Van Anholt is ambitieus en hoopt na dit seizoen alsnog een stap hogerop te kunnen maken. "Willem II is hopelijk niet mijn eindstation. Ik wil van daaruit verder. Ooit was er sprake dat ik naar Feyenoord kon. Ik wilde nu ook een stap omhoog maken, maar bij mij loopt het sowieso niet altijd vlekkeloos. De laatste jaren is het sportief minder gegaan, nu wil ik weer lekker voetballen. Dat heb ik gemist", besluit de rechtsback.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner