17.08.2016 21:32

El Mahdioui blij met keuze voor ADO Den Haag

Achraf el Mahdioui speelt met ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven. De middenvelder maakte de overstap van Jong Ajax naar ADO. (15-07-2016)
Achraf el Mahdioui speelt met ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven. De middenvelder maakte de overstap van Jong Ajax naar ADO. (15-07-2016)

Achraf el Mahdioui hoopt dit seizoen te overtuigen bij ADO Den Haag. De middenvelder speelde afgelopen jaar met Jong Ajax in de Jupiler League, maar kreeg voor dit seizoen geen garantie op speelminuten. Een transfervrij vertrek naar ADO was het vervolg.

"Mijn contract liep af. Vanwege de vele concurrentie op het middenveld kon Ajax me niet de garantie geven dat ik komend seizoen veel aan spelen zou toekomen", aldus de middenvelder op de website van ADO Den Haag. "Daarom heb ik voor mezelf gekozen en besloot ik transfervrij te vertrekken. Het duurde nog wel relatief lang voordat ik een nieuwe club had gevonden. Ik was niet bang dat het niet ging lukken, maar de tijd begon wel te dringen."

ADO Den Haag besloot de twintigjarige middenvelder een kans te geven en bood el Mahdioui een contract voor drie jaar aan. Ook buitenlandse clubs waren in de markt voor de geboren Amsterdammer. "Maar dan was het ook de vraag of ik wel veel spelminuten zou maken. Op mijn leeftijd is dat essentieel. Daarom wilde ik per se in Nederland blijven. Het liefst in de Eredivisie. Dat is gelukt. Ik denk dat ADO Den Haag de juiste stap in mijn carrière is."

El Mahdioui is enthousiast over zijn eerste weken in Den Haag, waar het niveau aanmerkelijk hoger ligt dan bij het beloftenelftal van Ajax. "Ik merk best wat verschillen met Jong Ajax. Dat was toch Jupiler League. In de Eredivisie wordt veel meer van je gevraagd. Alles is een stuk agressiever, in positieve zin. Mensen durven elkaar ook op hun flikker te geven. Als iets niet goed is, wordt dat gezegd. Zo maak je elkaar alleen maar sterker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner