18.08.2016 19:59

PSV geeft talentvolle Verreth profcontract

Matthias Verreth tijdens de jaarlijkse perspresentatie bij PSV. De jeugdinternational van België speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de Jupiler League met Jong PSV. (28-07-2016)
Matthias Verreth tijdens de jaarlijkse perspresentatie bij PSV. De jeugdinternational van België speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de Jupiler League met Jong PSV. (28-07-2016)

Matthias Verreth heeft een driejarig contract bij PSV getekend. De pas achttienjarige aanvaller speelt al tien seizoenen in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, maar heeft nu zijn eerste profverbintenis ondertekend.

Verreth heeft zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2019 gezet. PSV heeft bovendien een optie om de verbintenis met de jeugdinternational van België voor nog een jaar te verlengen. "Voor mij voelt dit contract als een bevestiging dat ik goed bezig ben", aldus Verreth op de website van PSV. "De komende periode moet ik laten zien dat ik hier in het Philips Stadion hoor."

De aanvaller krijgt dit seizoen vooral speelminuten in de Jupiler League bij Jong PSV en hoopt op een basisplaats in het elftal van trainer Pascal Jansen. "Ik moet me dit seizoen gaan aanpassen aan de Jupiler League. Zeker in het eerste half jaar. Mijn doel en hoop is om daarna in de tweede seizoenshelft uit te groeien tot een vaste waarde. Dit contract geeft me vertrouwen en het gevoel dat ik goed bezig ben."

Verreth werd in 2007 door PSV overgenomen van Lierse SK. Phillip Cocu liet de aanvaller tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen debuteren in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. In het oefenduel met VV Dongen (3-1) was Verreth meteen trefzeker. Afgelopen seizoen speelde het talent één wedstrijd in de Jupiler League. Op 26 februari deed hij mee tijdens het competitieduel tegen Achilles '29 (3-2 nederlaag).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner