18.08.2016 21:41

Van Anholt: "Wil mogelijkheden open hebben"

Pele van Anholt wordt gepresenteerd bij Willem II en poseert in het shirt van zijn nieuwe werkgever. (17-08-2016)
Pele van Anholt wordt gepresenteerd bij Willem II en poseert in het shirt van zijn nieuwe werkgever. (17-08-2016)

Pele van Anholt tekende eerder deze week een eenjarig contract bij Willem II. De oud-speler van sc Heerenveen koos bewust voor een verbintenis van één seizoen in Tilburg. Volgend jaar zomer wil Van Anholt bekijken welke opties hij heeft.

Van Anholt vertrok deze zomer bij sc Heerenveen, nadat de Friese club zijn aflopende contract niet wilde verlengen. De vleugelverdediger liep daarna nog stage bij 1. FC Nürnberg, maar zag daar geen contract uit voortvloeien. Willem II bood Van Anholt alsnog een uitkomst en dat leverde een eenjarige verbintenis op. Dat was anders als het aan de clubleiding van de Tilburgers had gelegen. "De club wilde liever een meerjarige verbintenis, maar dat wilde ik niet", bekent de verdediger in gesprek met het Brabants Dagblad.

"Ik wil na dit seizoen de mogelijkheden open hebben. Dat zou ook een langer verblijf bij Willem II kunnen zijn." Van Anholt maakt naar alle waarschijnlijkheid zaterdagavond al zijn debuut voor de Tilburgers, die het dan opnemen tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. "Ik ben in principe als rechtsback gehaald door Willem II", legt de 25-jarige rechtsback uit. "Maar ik zou ook als verdedigende middenvelder of als linksback kunnen spelen. In die volgorde, dat is de afspraak die we hebben gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner