20.08.2016 11:45

Update: Benteke officieel naar Crystal Palace

De Belgische aanvaller Christian Benteke zet zijn loopbaan voort bij Crystal Palace. De Engelse club heeft met Liverpool een akkoord bereikt over zijn overgang. De 25-jarige Benteke kwam bij Liverpool niet meer voor in de plannen van coach Jürgen Klopp.

"Benteke wordt vandaag medisch gekeurd en er moet nog wel worden onderhandeld met de speler. Met Liverpool is er een akkoord", aldus manager Alan Pardew van Crystal Palace. "Ik ken Benteke zeer goed, ik wilde bij Newcastle al met hem werken."

Benteke maakte vorig jaar zomer de overstap van Aston Villa naar Liverpool. Met zijn overgang naar Crystal Palace zou ruim dertig miljoen euro gemoeid zijn. Liverpool betaalde een jaar geleden nog een kleine vijftig miljoen euro voor de spits.

Benteke speelde lang in België, voordat Aston Villa hem naar de Premier League haalde. In Engeland kan de aanvalsleider prima cijfers overleggen, hij scoorde ruim vijftig keer in een kleine honderdtwintig competitiewedstrijden.

Update: 20-08-2016: 11:45:

Christian Benteke speelt het resterende deel van het seizoen in het shirt van Crystal Palace. De club maakt zaterdagochtend melding van de officiële transfer. De Belg komt over van Liverpool en tekent voor vier jaar.

Voor de Premier League-club is het de vierde aanwinst van het seizoen. Eerder kwamen Andros Townsend, James Tomkins en Steve Mandanda al naar Londen. Crystal Palace betaalt naar verluidt dertig miljoen euro voor de Belgische aanvalsleider, die voor Liverpool slechts tien keer scoorde in het afgelopen seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner