19.08.2016 19:33

Update: Willem II met Lachman naar de ArenA

Darryl Lachman wordt in het stadion van Willem II gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de club. Lachman komt op huurbasis over vanuit Engeland. (17-08-2016)
Darryl Lachman wordt in het stadion van Willem II gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de club. Lachman komt op huurbasis over vanuit Engeland. (17-08-2016)

Darryl Lachman is al op de gevoelige plaat vastgelegd in het Willem II-tenue en de verdediger traint ook al mee bij de Tilburgers, maar van een officiële overgang is nog geen sprake. Sheffield Wednesday werkt niet mee aan de verhuur.

Het Algemeen Dagblad ging op onderzoek uit en vond via de KNVB uit dat de tijdelijke overgang van Lachman naar Tilburg formeel nog niet rond is. Willem II-directeur Berry van Gool bevestigt dat Lachman nog niet inzetbaar is voor zijn club. "Dit proces verloopt zeer frustrerend voor ons."

"We krijgen Sheffield er niet van overtuigd dat er een belastingparagraaf moet worden opgenomen in het huurcontract. Ik heb bij collega-clubs in Nederland informatie ingewonnen die ook spelers uit Engeland huren en weet nu dat onze visie de juiste is. Hopelijk komt alles nog in orde, maar voor zaterdag zal dat te laat zijn."

Willem II neemt het komend weekend op tegen Ajax, maar zal dus geen gebruik kunnen maken van Lachman, die bij Sheffield Wednesday niet hoeft te rekenen op speeltijd. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan SC Cambuur, daarvoor speelde Lachman voor FC Twente, PEC Zwolle en FC Groningen.

Update: 19-08-2016, 19:33

Darryl Lachman mag zich speler van Willem II noemen. De Tilburgers maken via de officiële kanalen bekend dat de formaliteiten zijn afgerond. Lachman, die rugnummer 29 krijgt, kan zaterdagavond zijn debuut maken als Willem II het in de Amsterdam ArenA opneemt tegen Ajax. "Het voelt erg goed om bij Willem II de kans te krijgen om terug te keren in de Eredivisie", zo reageert Lachman op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner