19.08.2016 16:15

Kum ziet transfer naar Roda niet als stap terug

Christian Kum tekende deze zomer een tweejarig contract bij Roda JC. De Limburgers namen de verdediger transfervrij over van FC Utrecht. Kum ziet de stap van FC Utrecht naar Roda JC niet als een stap terug.

"Absoluut niet", stelt Kum op de clubwebsite van Roda JC. "Buiten de top drie kunnen de prestaties per club elk jaar heel erg verschillen. Zo eindigden we een seizoen eerder met FC Utrecht op de elfde plek. En terwijl de selectie van FC Utrecht deze jaargang niet sterker is geworden, heeft Roda JC kwalitatief goede spelers aangetrokken. De kunst is nu om er een team van te maken. Samen met de technische staf zijn we daar elke dag intensief mee bezig, iets waar ik een heel goed gevoel bij heb."

Roda JC toonde vorig jaar in de winter ook al interesse in Kum. "Op dat moment had ik een basisplek bij FC Utrecht, streden we nog om Europees voetbal en stond mijn vriendin op het punt van bevallen. Kortom, ik wilde het seizoen daar afmaken. Na afloop van de competitie werd ik opnieuw door Roda JC benaderd. Het streelde me dat de leiding vertrouwen in mijn kwaliteiten was blijven houden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner