20.08.2016 12:25

Van Breukelen wil leegloop bij KNVB tegengaan

Van Breukelen begroet een kennis. Tijdens de wedstrijd PSV-Feyenoord is de oud doelman van PSV aanwezig. (30-08-2015)
Van Breukelen begroet een kennis. Tijdens de wedstrijd PSV-Feyenoord is de oud doelman van PSV aanwezig. (30-08-2015)

Technisch directeur Hans van Breukelen gaat een plan ontwikkelen om trainers die verbonden zijn aan de KNVB ook daadwerkelijk binnen de voetbalbond te houden. Het komt de afgelopen tijd vaak voor dat een coach vertrekt voor een avontuur.

Het meest recente voorbeeld is natuurlijk dat van Dick Advocaat, die als assistent-trainer bij het Nederlands elftal zat na het mislopen van het Europees kampioenschap in Frankrijk. De trainer kreeg echter een aanbod van Fenerbahçe en besloot het avontuur in Turkije aan te gaan. Niet veel eerder vertrok Aron Winter als bondscoach van Oranje u19, aangezien Ajax A1 een nieuwe trainer nodig had.

"Ik wil nadenken over manieren om het voor trainers aantrekkelijker te maken bij de KNVB te blijven", stelt Van Breukelen dan ook in gesprek met Voetbal International. "Ja, dat heeft met salariëring te maken, maar ik wil ook kijken naar andere factoren zodat we beter inspelen op mogelijke wensen en ambities." Met Ruud van Nistelrooy, Pierre van Hooijdonk, Michael Reiziger en Orlando Trustfull heeft de KNVB recentelijk vaker afscheid moeten nemen van trainers.

"Als de resultaten tegenvallen, neem je soms afscheid van elkaar. Dat gebeurt natuurlijk overal in de voetballerij. En de KNVB is blijkbaar een goed opleidingsinstituut", haalt Van Breukelen het positieve uit de situatie. "Veel van onze trainers zijn vertrokken voor mooie functies bij clubs. Vergeet ook niet dat coaches bij de KNVB hooguit een paar weken per jaar met hun selecties kunnen werken, bij een club sta je iedere dag op het veld. Veel trainers hebben die ambitie uiteindelijk." Van Breukelen werd twee maanden geleden directeur bij de KNVB, hij moet helpen bij het uitvoeren van het zogenaamde Masterplan.

In dit plan is het de bedoeling om het gehele Nederlandse voetbal een boost te geven, waarbij opleiden, maar ook het Nederlandse voetbal in Europa naar een hoger plan getild moet worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner