20.08.2016 17:39

Roda JC en Vitesse leunen op ervaren defensie

Ard van Peppen (r.) wordt door aanvaller Dirk Kuyt onder druk gezet tijdens het bekerduel tussen Roda JC en Feyenoord. (03-02-2016)
Ard van Peppen (r.) wordt door aanvaller Dirk Kuyt onder druk gezet tijdens het bekerduel tussen Roda JC en Feyenoord. (03-02-2016)

In Europa staan de Nederlandse clubs bekend om de lage gemiddelde leeftijd van de selecties, maar Roda JC en Vitesse doen daar niet aan mee. De ploegen staan tegenover elkaar met een achterste linie vol met internationale ervaring.

Roda JC teert op de teruggekeerde Roel Brouwers, de overgenomen Christian Kum en veteraan Ard van Peppen. Zij vormen samen met Martin Milec de defensieve linie. Aan de andere kant van het veld speelt Roda JC zonder pure spits. Mikhail Rosheuvel en Abdul Ajagun zijn op papier de meest aanvallend ingestelde spelers.

Vitesse heeft veel zekerheid ingebouwd achterin. Met Guram Kashia, Maikel van der Werff, Kelvin Leerdam en Arnold Kruiswijk staat er achterin een verdediging met gecombineerd ongeveer duizend profwedstrijden. Voorin houdt Ricky van Wolfswinkel wederom Yuning Zhang op de bank. Ook Abiola Dauda maakt kans op een invalbeurt. De Nigeriaan zit voor het eerst sinds zijn terugkeer in Arnhem weer bij de selectie. Valeri Qazaishvili is op het middenveld gepasseerd door Henk Fraser, hij kiest voor Shiran Yeini.

De wedstrijd is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner