21.08.2016 12:16

VIDEO: Kluivert scoort bij debuut voor Ajax

Patrick Kluivert tijdens de voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. (15-05-2014)
Patrick Kluivert tijdens de voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. (15-05-2014)

Op 21 augustus 1994, precies 22 jaar geleden maakte Patrick Kluivert zijn debuut voor Ajax. Dat deed de aanvaller tijdens de Nederlandse Supercup tegen Feyenoord. In het Olympisch stadion wonnen de Amterdammers met 3-0, met een scorende debutant.

Nadat Jari Litmanen en Tarik Oulida Ajax al op 2-0 hadden gezet, scoorde ook Kluivert nog voor rust. De pas zeventienjarige spits kreeg de bal heerlijk voorgezet van de Nigeriaan Finidi George. Met een uiterste krachtinspanning tikte Kluivert de bal achter Feyenoord-doelman Ed de Goeij. Het betekende de eerste kennismaking van Kluivert aan het grote publiek.

De geboren Amsterdammer zou uitgroeien tot de topscorer van het Nederlands elftal. Daarnaast werd hij een fenomeen bij FC Barcelona en speelde hij voor topclubs als AC Milan en Valencia CF. In 2006 keerde hij terug Nederland, maar zijn periode bij PSV werd geen heel groot succes. Een seizoen later, als speler van Lille OSC, sloot hij zijn carrière af.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner