21.08.2016 16:57

Nijhuis krijgt weer eens duel in CL-kwalificatie

Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).
Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).

Voor het eerst sinds 2010 staat scheidsrechter Bas Nijhuis weer eens aan het roer bij een duel in de voorrondes van de Champions League. Nijhuis is aangesteld als scheidsrechter bij het duel tussen Hapoel Be'er Sheva en Celtic. De winnaar van dat tweeluik gaat door naar de groepsfase van de Champions League, Celtic won het duel in Schotland met 5-2.

Nijhuis floot in het seizoen 2010/2011 het duel tussen Bohemian FC en The New Saints, daarna kwam hij wel gewoon uit in de hoofdtoernooien van de Champions League en Europa League. In totaal floot Nijhuis twaalf wedstrijden in de Champions League, inclusief voorrondes. De Nederlander heeft 68 internationale aanstellingen op zijn cv staan. In de Eredivisie floot hij meer dan tweehonderd duels.

In de play-offs wordt beslist welke ploegen zich mogen melden in de groepsfase van de Champions League. De verliezers stromen in tijdens de groepsfase van de Europa League. In de play-offs staat één Nederlandse deelnemer, Ajax moet FK Rostov verslaan voor een plek in het kampioenenbal. De eerste wedstrijd, in Amsterdam, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner