21.08.2016 21:10

Hattrick Bacca bij openingswedstrijd AC Milan

Carlos Bacca juicht nadat hij zijn ploeg op een voorsprong heeft gezet tegen Torino. (21-08-2016)

AC Milan is goed uit de startblokken geschoten tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Carlos Bacca eiste de hoofdrol op met een hattrick in het gewonnen thuisduel met Torino (3-2), waar Milan-keeper Gianluigi Donnarumma een penalty keerde van Belotti.

De Colombiaanse spits Bacca zette zijn ploeg zeven minuten voor rust op een 1-0-voorsprong. Vlak na de thee was het al snel weer gelijk door Belotti. De gasten uit Turijn konden niet lang genieten van de gelijke stand. Slechts twee minuten na de gelijkmaker scoorde Bacca opnieuw om daarna vanaf de penaltystip de marge te vergroten naar twee doelpunten.

De aansluitingstreffer in de blessuretijd van Daniele Baselli leek in eerste instantie een doelpunt voor de statistieken. Totdat Belotti in de 96ste minuut de kans kreeg om vanaf de stip opnieuw de gelijkmaker te scoren. De Italiaanse spits zag zijn inzet echter katachtig gekeerd worden door Gianluigi Donnarumma, de 17-jarige keeper van AC Milan.

Elders won kampioen Juventus zaterdag al van Fiorentina (2-1). De winnende treffer kwam van Gonzalo Higuain, deze zomer voor ruim 90 miljoen euro overgekomen van Napoli. AS Roma won overtuigend van Udinese (4-0). Kevin Strootman was de aanvoerder van de club uit de hoofdstad.