23.08.2016 09:33

'Mourinho wil landgenoot naar United halen'

José Fonte (l.) en Paul Pogba (r.) pakken even wat rust tijdens het competitieduel Manchester United - Southampton (19-08-2016).
José Fonte (l.) en Paul Pogba (r.) pakken even wat rust tijdens het competitieduel Manchester United - Southampton (19-08-2016).

Manchester United-trainer José Mourinho hoopt zijn verdediging op korte termijn te versterken met José Fonte. De Portugese mandekker staat op dit moment nog onder contract bij Southampton.

Volgens Manchester Evening News moet de 32-jarige verdediger in Manchester de opvolger worden van Phil Jones. De Engelsman staat volgens het Britse medium in de belangstelling van Stoke City, terwijl ook Marcos Rojo in verband wordt gebracht met een transfer. Mourinho wist zijn verdediging tijdens de huidige transferperiode al te versterken. Eric Bailly kwam namelijk over van Villarreal.

De Portugees wist afgelopen zomer het EK in Frankrijk te winnen. De mandekker begon tijdens de groepsfase op de bank, maar wist tijdens de knock-out fase bondscoach Fernando Santos te overtuigen en kreeg vervolgens een basisplaats. Met José Fonte als basisspeler won Portugal in de finale met 1-0 (na verlenging) van gastland Frankrijk. José Fonte vormt bij Southampton een duo met Virgil van Dijk in het hart van de defensie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner