23.08.2016 19:59

Burnley-spits in problemen door oude tweets

De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar voetballer Andre Gray. De aanvaller van Burnley FC heeft in 2012 homofobe teksten op sociale media gezet en dat lijkt nu een staartje te krijgen.

De 25-jarige Gray zette in 2012 verschillende keren homofobe teksten op zijn twitteraccount. Dit deed hij in dienst van de inmiddels failliete zesdeklasser Hinckley United. Inmiddels heeft Gray wel zijn excuses aangeboden. "De tweets zijn vier jaar geleden geplaatst, toen was ik nog een heel ander persoon dan nu". verklaart de aanvaller.

Gray geeft aan een lastige jeugd te hebben gehad, maar inmiddels is hij naar eigen zeggen een ander persoon. "Gelukkig is er sindsdien veel veranderd in mijn leven. Ik heb de afgelopen vier jaar heel veel meegemaakt en moest mijn verantwoordelijkheid nemen voor een aantal dingen dat ik in mijn leven heb gedaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik sindsdien volwassen ben geworden en ben gegroeid als mens."

Het verwijt dat Gray een homofoob zou zijn, klopt volgens hem niet. "Voor de duidelijkheid: ik kan iedereen ervan verzekeren dat ik absoluut geen homofoob ben. Ik kan me alleen maar verontschuldigen en om vergiffenis vragen van degenen die ik heb beledigd", besluit Gray, die afgelopen weekend nog trefzeker was tegen Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner