24.08.2016 09:21

De Boer: "Zó dichtbij en dan gaat het mis"

Kersvers Inter-trainer Frank de Boer bekijkt de situatie op het veld voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)
Kersvers Inter-trainer Frank de Boer bekijkt de situatie op het veld voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)

Frank de Boer baalt nog steeds flink als hij terugdenkt aan de ontknoping van afgelopen seizoen met Ajax. Op de allerlaatste speeldag verspeelden de Amsterdammers tegen De Graafschap het kampioenschap. Achteraf dacht de trainer daar veel over na.

"Die wedstrijd dreunde behoorlijk lang na. Als ik eraan terugdacht, zat ik meteen weer te vloeken. Er spookte van alles door mijn hoofd. Bijvoorbeeld de keuzes die ik heb gemaakt. Aan de andere kant: al had ik tien verkeerde keuzes gemaakt, dan nóg hadden we moeten winnen van De Graafschap. Kampioen worden is zo fantastisch, we hadden het in eigen hand, de titel lag voor het grijpen. Als je het dan alsnog weggeeft, is dat niet te bevatten. Het kán eigenlijk niet", vertelt de nieuwbakken coach van Internazionale aan Voetbal International.

De Boer kreeg onder meer kritiek op het wisselen van Arkadiusz Milik. "Dat was een van de keuzes waarover ik naderhand heb nagedacht. Misschien had ik Davy Klaassen eruit moeten halen. Dat heb ik overwogen. Een paar weken eerder, in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, speelde Davy ook heel matig, maar scoorde hij toch vlak voor tijd. Dat nam ik mee in mijn afweging. Het zijn keuzes die je op dat moment maakt, met de beste bedoelingen."

Desondanks voelde de coach dat het tijd was om te vertrekken bij Ajax. "In de vorige zomer bekroop me ineens een vreemd gevoel. De seizoensvoorbereiding ging beginnen en ik merkte dat ik mezelf ertoe moest aanzetten. Dat was een signaal. Ik dacht: Daar gaan we weer. Weer hetzelfde riedeltje, weer trainen op balbezit en drukzetten, weer naar De Lutte. Dat bedoel ik niet oneerbiedig, het was gewoon mijn gevoel op dat moment. Zo had ik het nog nooit ervaren. Toen we eenmaal begonnen, ging ik gewoon volle bak ertegenaan, laat dat duidelijk zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner