24.08.2016 20:56

Koch wil uren gaan maken op hoogste niveau

Menno Koch als wisselspeler tijdens FC Utrecht - AZ Alkmaar. De verdediger krijgt geen speeltijd van trainer Erik ten Hag. (21-08-2016)
Menno Koch als wisselspeler tijdens FC Utrecht - AZ Alkmaar. De verdediger krijgt geen speeltijd van trainer Erik ten Hag. (21-08-2016)

Menno Koch speelt dit seizoen in dienst van FC Utrecht en hoopt zich daar te bewijzen voor Phillip Cocu. De verdediger wil laten zien dat hij goed genoeg is voor het eerste elftal van PSV, dat hem voor één jaar heeft uitgeleend aan Utrecht.

De 22-jarige verdediger werd in het verleden al kortstondig verhuurd aan NAC Breda, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe door een zware knieblessure. Daarna speelde Koch zijn wedstrijden vooral in de Jupiler League voor Jong PSV. Dit seizoen krijgt de jonge verdediger een nieuwe kans op het hoogste voetbalplatform in Nederland.

Koch denkt het niveau van PSV zeker wel aan te kunnen. "Ik zat bij PSV dichter bij de basis dan ooit tevoren", vertelt de mandekker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb een heel goede voorbereiding gedraaid. Maar op dit moment is het vooral belangrijk uren te maken op Eredivisie-niveau. Hoe het dan volgend seizoen loopt, zien we dan wel weer. Ik ben erop gebrand hier zoveel mogelijk te spelen en een vaste waarde te worden."

Erik ten Hag was in het verleden actief als assistent-coach bij PSV en werkte in die periode al met Koch. "Zijn manier van trainen herkende ik in de eerste dagen meteen", zegt de verdediger. "Hij let erg op details, wil spelers ontwikkelen. En is van de lange trainingen. Prima, daar hou ik ook van. Alleen zo worden we sterker en fitter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner