25.08.2016 12:25

Sunderland huurt Atlético Madrid-back

Javier Manquillo maakt speelminuten namens Atlético Madrid tijdens het oefenduel met Cadiz (12-08-2016).
Javier Manquillo maakt speelminuten namens Atlético Madrid tijdens het oefenduel met Cadiz (12-08-2016).

Javier Manquillo speelt dit seizoen voor Sunderland. De Engelsen huren de Spaanse verdediger voor één seizoen van Atlético Madrid, maar heeft tevens een optie in het contract laten opnemen om hem na afloop van het seizoen voor vier seizoenen vast te leggen.

Manquillo is de vijfde versterking voor David Moyes bij Sunderland. Papy Djilobodji werd in een eerder stadium al overgenomen van Chelsea, terwijl Donald Love en Paddy McNair van Manchester United naar Sunderland vertrokken. Ook Adnan Januzaj kwam over van Manchester United, maar de Belg werd gehuurd zonder optie tot koop.

De 22-jarige Spaanse vleugelverdediger speelde tijdens het seizoen 2014/2015 ook al in de Premier League. Liverpool huurde Manquillo van Atlético Madrid, maar de Spanjaard wist bij Liverpool geen sterke indruk achter te laten. Manquilo kwam slechts tot tien competitiewedstrijden in het shirt van Liverpool. Het afgelopen seizoen speelde de Spanjaard op huurbasis voor het Franse Olympique Marseille. In Marseille had Manquillo een basisplaats, maar desondanks speelt de verdediger dit seizoen voor Sunderland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner