26.08.2016 10:27

Van der Struijk op het vliegtuig naar Schotland

Richard Liesveld (l.) spreekt Frank van der Struijk (m.) toe terwijl Willem II-trainer Jurgen Streppel toekijkt. (03-10-2015)
Richard Liesveld (l.) spreekt Frank van der Struijk (m.) toe terwijl Willem II-trainer Jurgen Streppel toekijkt. (03-10-2015)

Frank van der Struijk verhuist zeer waarschijnlijk naar Schotland, waar hij in Dundee United een nieuwe werkgever heeft gevonden. De verdediger zat zonder club, nadat zijn contract afgelopen zomer was afgelopen bij Willem II.

Aanvankelijk wilde hij stoppen met spelen, totdat de Schotse ploeg uit van het tweede niveau ineens aanklopte. "Ik had voor mezelf een deadline gesteld. Als daarvoor geen club zou komen, hield het voor mij op. Dan ging ik wel ergens in de hoofdklasse spelen", vertelt de voormalig speler van onder meer Vitesse in gesprek met Voetbal International.

Nick van der Velden, oud-ploeggenoot van Van der Struijk bij Willem II, benaderde de mandekker. "Hij vroeg al eerder of Dundee United niks voor mij was. Hij was erg positief over de club. Ik zei dat ik vanzelf wel iets zou horen. Een paar dagen geleden werden ze concreet. Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben Nick erg dankbaar."

Zondag vliegt hij naar Schotland om zijn transfer in orde te maken. "Als het goed bevalt, kan het altijd worden verlengd. We moeten van beide kanten kijken of het bevalt. Het is voor mij allemaal nieuw in Schotland. Het is niet het warmste land, maar wel vergelijkbaar met Nederland. Net als Dundee United een beetje op Willem II lijkt. Er kunnen vijftienduizend mensen in het stadion en bij de club heeft iedereen een warm hart."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner