26.08.2016 11:40

De Boer onder de indruk van spelers van Inter

Frank de Boer loopt over het veld voorafgaand aan de uiteindelijk afgelaste oefenpot tussen Internazionale en Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)
Frank de Boer loopt over het veld voorafgaand aan de uiteindelijk afgelaste oefenpot tussen Internazionale en Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)

Frank de Boer kijkt zijn ogen uit op het trainingsveld bij Inter. De trainer verhuisde onlangs naar de club uit Milaan en ziet dingen op het trainingsveld die hij bij Ajax nooit zag. Hoewel hij over een selectie vol routiniers beschikt, is hij tevreden met de inzet van zijn spelers.

"Een voorbeeld: omschakelmomenten zijn in het topvoetbal steeds belangrijker geworden. Als ik zie hoe snel en slim dat hier gebeurt, dat is smullen. Ons tweede doelpunt in het oefenduel met Celtic was daar een mooi voorbeeld van", vertelt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Het gebeurt allemaal in het hoogste tempo en met de hoogste intensiteit. Zonder dat het ten koste gaat van de technische uitvoering. En ze herkennen zelf de momenten waarop ze moeten toeslaan."

Als oud-verdediger kan de oefenmeester genieten van onder meer Miranda. "Hem vind ik een mooi voorbeeld", meent de trainer over de speler die een rijk verleden heeft bij Atlético Madrid. "Die heerst centraal achterin en straalt echt uit dat je hem niks wijs hoeft te maken. Hij weet precies wanneer hij voor de voetballende oplossing moet kiezen of wanneer de bal de tribune in gerost moet worden. Dat is ervaring."

"Of Gary Medel, een echte pitbull die exact weet hoe hij elk persoonlijk duel moet inschatten. Ook fysiek zie je de verschillen. Als je kijkt naar de benen van Ivan Perišić, daar zit een kracht in... Echt ongelooflijk. Die springt uit stand met gemak over ons allebei heen. En zo hebben we veel sterke gasten met zeer hoge basiskwaliteiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner