26.08.2016 15:51

Gio: "Zware loting, maar een mooie uitdaging"

De loting voor de groepsfase van de Europa League die vrijdag in Monaco plaatsvond, was Feyenoord niet goedgezind. De Rotterdammers nemen het op tegen onder meer Manchester United en Fenerbahçe. Trainer Giovanni van Bronckhorst probeert de zware loting positief te bekijken.

"Een zware loting, maar ook een uitdaging", zo begint Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. "We mogen tegen topelftallen in grote stadions laten zien wat we kunnen. Het zal lastig worden, dat is duidelijk, maar dit is wel het niveau waarmee we ons willen meten. Voor ons als team wordt dit een prachtige ervaring."

Met Manchester United, dat zich versterkte met Paul Pogba en Zlatan Ibrahimović, treft Feyenoord een toptegenstander. "Dat zal heel pittig worden", erkent Van Bronckhorst. Ook Fenerbahçe is een club met een grote naam. "Met die club hebben we meer raakvlakken. Naast Dick (Advocaat, red.) treffen we ook Mario Been en Robin van Persie, terwijl Dirk Kuyt natuurlijk tegen zijn oude club gaat spelen. Fenerbahçe heeft de afgelopen jaren vaak in de Champions League gespeeld en weet wat er gevraagd wordt in Europa."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner