27.08.2016 10:41

Hebei China Fortune stunt met Pellegrini

De Chinese club Hebei China Fortune FC heeft Manuel Pellegrini gestrikt als nieuwe trainer. De Chileen werd deze zomer opgevolgd door Pep Guardiola als trainer van Manchester City en zat sindsdien zonder een club. Hebei China Fortune promoveerde afgelopen jaar naar het hoogste voetbalniveau van China.

De club is een van de rijke clubs in China die stervoetballers naar het land wil halen. Op dit moment spelen spelers als Gervinho, Stéphane Mbia, Gaël Kakuta en Ezequiel Lavezzi voor de nummer vijf van de Chinese competitie. Pellegrini volgt Tie Li op als trainer, die aan de kant werd gezet nadat de mogelijkheid zich voordeed om de Chileen aan te stellen.

Pellegrini kan teren om een mooie trainerscarrière, met onder anderen een kampioenschap met Manchester City in de Premier League. Daarnaast stond de 62-jarige coach aan het roer bij River Plate, Villarreal CF, Real Madrid en Málaga CF. De competitie in China duurt nog zeven wedstrijden, waardoor het kampioenschap een lastige opgave wordt voor Pellegrini. Wel kan de coach zijn team naar de top drie loodsen, waarmee de Aziatische Champions League bereikt wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner