27.08.2016 12:25

Winter koos voor Ajax vanwege de routine

Trainers Winston Bogarde (l.) en Aron Winter (r.), de eindverantwoordelijke van Ajax A1, kijken toe tijdens de oefenwedstrijd tegen AZ A1. (20-08-2016)
Trainers Winston Bogarde (l.) en Aron Winter (r.), de eindverantwoordelijke van Ajax A1, kijken toe tijdens de oefenwedstrijd tegen AZ A1. (20-08-2016)

Nadat Ajax in korte tijd op zoek moest naar een nieuwe trainer voor Ajax A1, Patrick Kluivert werd weggelokt door Paris Saint-Germain, viel de keuze op Aron Winter. De oud-voetballer was bondscoach van Oranje u19, maar wilde dagelijks met spelers werken.

"Natuurlijk was ik gevleid door de interesse van Ajax. Dit gebeurde in een laat stadium (augustus, red.) en ik was in onderhandeling met de KNVB om mijn contract als coach van Oranje onder de 19 te verlengen met twee jaar. Ik moest er kort over nadenken, maar uiteindelijk wil ik dagelijks op het veld staan met een groep", stelt Winter in gesprek met Ajax TV.

"De verschillende competities zoals de Youth League, de reguliere competitie en de beker voor A-junioren zijn mooie uitdagingen bij Ajax A1. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik wil ervoor zorgen dat de jongens zichzelf op alle fronten kunnen ontwikkelen." Winter was in het verleden al trainer van Jong Ajax, maar werkte de laatste jaren vooral bij de nationale jeugdelftallen. 

Het was daarom ook lang geleden dat Winter op het jeugdcomplex van Ajax rondliep. "De afgelopen weken merkte ik dat er veel veranderd is op De Toekomst. Neem bijvoorbeeld de manier waarop de weekindeling op elkaar is afgestemd, met alle performance-trainers. De eerste twee weken heb ik vooral in de keuken gekeken. Nu ga ik ook mijn eigen bijdrage leveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner