27.08.2016 16:09

Klavan: "Wilde bewijs zien dat het echt was"

Ragnar Klavan (r.) als speler van FC Augsburg in duel met Mamadou Sakho van Liverpool. (25-02-2016)
Ragnar Klavan (r.) als speler van FC Augsburg in duel met Mamadou Sakho van Liverpool. (25-02-2016)

Voor Ragnar Klavan kwam het nieuws dat Liverpool interesse in hem had als een volslagen verrassing. De oud-verdediger van AZ maakte deze zomer de overstap van FC Augsburg naar Liverpool, maar dacht eerst dat trainer Jürgen Klopp een grap met hem uithaalde.

"Ik ontving het bericht van hem dat er interesse was, dus ik heb maar teruggestuurd dat ik er niks van geloofde en bewijs wilde zien dat hij het echt was. Klopp stuurde me een selfie met een grijns", aldus de Estse verdediger in gesprek met The Daily Telegraph. "Eerst kon ik het echt niet geloven. Het was voor mij een droom om in de Premier League te mogen spelen, al 22 jaar lang. Als je dan wordt verteld dat de kans zich voordoet… En het was zelfs Liverpool. Ik dacht: 'Is dit serieus? Gaat dit echt gebeuren?"

Klavan speelde namens FC Augsburg vier seizoenen in de Bundesliga, maar speelt sinds kort zijn wedstrijden in de Engelse Premier League. "Ik heb nooit aan deze mogelijkheid gedacht. Er zijn spelers die hun zaakwaarnemer altijd vragen of er een club geïnteresseerd is. Vertel op, vertel op, klinkt het dan. Ik heb mijn agent altijd voorgehouden dat ik pas wat wilde horen als het honderd procent zeker was", aldus Klavan. "Geen andere club interesseerde me meer, ik zou de kans krijgen."

De verdediger tekende deze zomer een contract voor twee seizoenen bij Liverpool. Klavan had zowel tegen Arsenal (3-4, winst) als tegen Burnley FC (2-0, verlies) een basisplaats. De mandekker werd in 2005 door Heracles Almelo weggeplukt bij het Noorse Vålerenga IF. In de winterstop van het seizoen 2009/2010 maakte hij de overstap naar AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner