28.08.2016 12:32

FIFA wil aantrekkelijker voetbal op de Spelen

Als het aan FIFA-president Gianni Infantino ligt, wordt het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen voortaan een stuk aantrekkelijker. De wereldvoetbalbond beseft dat het voetbal op de Spelen lang niet zo serieus genomen wordt als andere toernooien.

"Het mannenvoetbal, bedoelt voor de spelers onder de 23 jaar met een paar toevoegingen, is eigenlijk geen goede oplossing", stelt de baas van de FIFA in gesprek met het Zwitserse SonntagsBLICK. "Eigenlijk is het toernooi vlees nog vis." Brazilië won deze zomer het toernooi voor de eerste keer, maar de eindzege kreeg veel minder aandacht dan bijvoorbeeld die van Portugal op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Infantino heeft wel een idee hoe dat komt. "De voetbalkalender is simpelweg te krap", doelt de beleidsbepaler van de bond op het feit dat veel speelgerechtigde spelers geen toestemming kregen van hun club om uit te komen op de Olympische Spelen in Brazilië. Bij het thuisland kreeg Neymar wel toestemming, maar alleen omdat de aanvaller van FC Barcelona ervoor koos om niet actief te zijn op de Copa América.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner