29.08.2016 19:18

SC Cambuur blij met komst routinier Schilder

Thom Haye (l.) en Robbert Schilder gaan beide voor de bal tijdens het bekerduel FC Twente - AZ. (27-01-2015)
Thom Haye (l.) en Robbert Schilder gaan beide voor de bal tijdens het bekerduel FC Twente - AZ. (27-01-2015)

SC Cambuur heeft zich weten te versterken met Robbert Schilder. De 30-jarige linkspoot tekent een contract voor de duur van één seizoen in Leeuwarden. Schilder speelde vorig seizoen voor FC Twente, maar had daar een aflopend contract.

Technisch directeur Henry van der Vegt is blij met de komst van de routinier, die eerder nog leek te tekenen bij FC Den Bosch. "Robbert heeft bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan en is daarmee een zeer ervaren speler, die ook nog eens op meerdere posities uit de voeten kan. We zien in hem een versterking voor het middenveld met zijn inzicht en passing. We zijn zeer blij met zijn komst", laat Van der Vegt weten op de website van Cambuur.

Schilder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar wist daar nimmer een basisplaats in het eerste elftal af te dwingen. De middenvelder annex verdediger werd tweemaal verhuurd aan Heracles Almelo en maakte vervolgens de overstap naar NAC Breda. Daar maakte Schilder een prima indruk, waarna hij werd opgepikt door FC Twente. De afgelopen vier seizoenen speelde de linkspoot 97 Eredivisie-duels in dienst van de club uit Enschede.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner