29.08.2016 21:31

Update: Mühren blaast overstap naar Israël af

Mühren in het shirt van AZ Alkmaar tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. (08-02-2015)
Mühren in het shirt van AZ Alkmaar tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. (08-02-2015)

Robert Mühren kan de overstap maken van AZ naar Israël. De aanvaller van de Alkmaarders is overbodig en mag vertrekken. Het Israëlische Ironi Kiryat Shmona hoopt Mühren te contracteren.

AZ en Ironi Kiryat Shmona hebben al een akkoord bereikt over een transfersom voor Mühren, meldt FOX Sports. De aanvaller kan een contract voor drie seizoenen tekenen, maar heeft de club om meer bedenktijd gevraagd. Voornamelijk het veiligheidsaspect heeft daartoe bijgedragen. Kiryat Shmona ligt vlakbij de grens van Israël met Libanon en het door burgeroorlog geteisterde Syrië.

De oud-speler van FC Volendam heeft nog een contract voor één seizoen bij AZ, maar komt onder trainer John van den Brom weinig aan spelen toe. De oefenmeester geeft de voorkeur aan de van Heracles Almelo overgekomen Wout Weghorst en Fred Friday. Mühren kwam in augustus 2014 naar AZ, maar werd nooit een onomstreden basisspeler.

De afgelopen twee seizoenen speelde de aanvaller 35 Eredivisie-duels, waarin hij vijfmaal wist te scoren. In de Jupiler League was Mühren aanmerkelijk doeltreffender. In dienst van FC Volendam was de 27-jarige spits tijdens het seizoen 2013/2014 goed voor 25 doelpunten in 34 wedstrijden.

Update 29-08-2016: 21:29: 

Robert Mühren heeft een streep gezet door een transfer naar het Israëlische Ironi Kiryat Shmona. De aanvaller vindt het veiligsheidsrisico te groot en hoopt de komende dagen alsnog elders onderdak te vinden. Anders blijft Mühren dit seizoen 'gewoon' bij AZ spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner