30.08.2016 15:27

Excelsior-aanwinst kon ook naar Italië

Brandley Kuwas (l.) is niet meer in staat om Hicham Faik af te stoppen tijdens de wedstrijd Roda JC - Excelsior. (24-10-2015)
Brandley Kuwas (l.) is niet meer in staat om Hicham Faik af te stoppen tijdens de wedstrijd Roda JC - Excelsior. (24-10-2015)

Excelsior Rotterdam versterkte zich dinsdagmiddag met Hicham Faik. De 24-jarige transfervrije middenvelder tekende voor twee seizoenen bij de club waar hij al enkele weken meetrainde.

"Het is belangrijk dat ik een goed gevoel heb bij een club", begint hij tegenover het digitale thuis van de Eredivisieclub. "Bij Excelsior Rotterdam was dat vanaf de eerste dag het geval. Het is een kleine, maar warme club. Iedereen binnen de club is met elkaar bezig en dat zie je niet overal. Ik voel me thuis bij Excelsior Rotterdam en daarom heb ik hier getekend."

Afgelopen week was hij in Italië, om te onderhandelen met Serie B-club US Salernitana 1919. "Ik zag echter al snel dat het voetbal wat ze daar spelen niet bij mij past. Financieel was het misschien een goede stap geweest, maar het voelde niet goed. Ik wilde het liefst in de Eredivisie blijven, maar als een Italiaanse club jou wil hebben, moet je daar op zijn minst mee gaan praten. Ik ben echter blij dat ik de komende twee seizoenen hier in Rotterdam speel. Zoals gezegd moet ik me goed voelen bij een club en hier in Rotterdam is dat het geval."

"Ik heb Excelsior Rotterdam natuurlijk gevolgd in de eerste vier eredivisiewedstrijden van dit seizoen", gaat hij verder. "Bij Excelsior probeert de ploeg veel meer voetballend op te bouwen dan bijvoorbeeld vorig jaar bij Roda JC en dat bevalt mij wel. Niets ten nadele overigens van Roda JC, dat is een mooie club met mooi publiek, maar dat was de intentie van de trainer. Bij Excelsior lukt natuurlijk ook niet alles, maar de intentie is er. Ik denk daarom dat dit een prima club is voor mij om mezelf verder te ontwikkelen", aldus Faik.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner