30.08.2016 16:25

Overbodige Matavž verhuurd door Augsburg

Tim Matavž speelt dit seizoen bij 1. FC Nürnberg. De Duitse club, die uitkomt in de Tweede Bundesliga, huurt de spits dit seizoen van FC Augsburg. Hier kwam de ex-PSV'er niet meer in de plannen voor.

Bij Augsburg krijgt Alfred Finnbogason de voorkeur van trainer Dirk Schuster. Ook spitsen Ji Dong-Won en Raúl Bobadilla staan onder contract bij de Duitse club, waardoor er voor de Sloveen geen plek meer was. "We geven Tim de mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen", laat technisch directeur Stefan Reuter weten op het digitale thuis van Augsburg.

In 2014 vertrok Matavž bij PSV en sindsdien gaat het bergafwaarts met de carrière van de aanvaller. Waar hij bij FC Groningen furore maakte, lijkt hij te floppen in het buienland. Hoewel hij bij Augsburg in de basis begon, koste een enkelblessure hem zijn plek in zijn eerste seizoen in Duitsland, wat resulteerde in slechts zestien wedstrijden en drie doelpunten.

Een seizoen later wist de 27-jarige ook geen plek af te dwingen, waardoor hij verhuurd werd aan het Italiaanse Genoa. Ook dit werd geen succes: hij wist niet te scoren in zeven wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner