31.08.2016 10:15

Van Duinen voor drie seizoenen naar Excelsior

Maikel van der Werff (l.) dwingt Mike van Duinen (r.) tijdens de wedstrijd Roda JC - Vitesse richting de zijlijn. (06-03-2016)
Maikel van der Werff (l.) dwingt Mike van Duinen (r.) tijdens de wedstrijd Roda JC - Vitesse richting de zijlijn. (06-03-2016)

Het is Excelsior gelukt Mike van Duinen naar Rotterdam te halen. De aanvaller ondertekent woensdag bij de Kralingers een contract voor drie seizoenen. De 24-jarige spits komt over van Fortuna Düsseldorf, waar hij overbodig was.

Roda JC Kerkrade huurde Van Duinen afgelopen seizoen. "Ik ben erg blij dat het rond is", vertelt Van Duinen op de website van Excelsior. "Het heeft allemaal behoorlijk lang geduurd. Zo lang, dat ik soms twijfelde of het allemaal nog wel zou doorgaan. Anderhalve maand geleden hebben we voor het eerst met elkaar gesproken."

"Dat het zo lang heeft geduurd kwam door de vervelende situatie waarin ik was beland in Düsseldorf. Dat ligt nu gelukkig achter mij", aldus Van Duinen. In de voorbereiding voerde de spits enkele gesprekken met Excelsior. "Zij vertelden duidelijk wat zij van mij verwachten en ik zag Excelsior al snel als een ideale volgende stap voor mij."

"Bij ADO Den Haag ging het destijds heel snel met mij. Ik kwam snel in het eerste en heb eigenlijk altijd gespeeld. Toen ik in Düsseldorf kwam maakte ik ook kennis met de bank en zelfs de tribune. Ik word er het gelukkigst van als ik gewoon lekker kan voetballen en daarom kies ik nu voor Excelsior. Garanties krijg je nergens, maar als ik mijn niveau haal, heb ik hier de meeste kans om te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner