31.08.2016 12:52

PEC overweegt kunstgrasveld te vervangen

PEC Zwolle voetbalt zijn wedstrijden volgend seizoen mogelijk niet meer op een kunstgrasveld, maar op een hybride grasmat. De afgelopen seizoenen hebben viel Zwollenaren zwaar knieletsel opgelopen, waarbij het kunstgras de mogelijke boosdoener is.

Technisch directeur Gerard Nijkamp geeft aan dat zes spelers van in een tijdsbestek van ruim een jaar kruisbandletsel hebben opgelopen op het veld in Zwolle. Het gaat om Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, Max de Boom en onlangs Rick Dekker. Ook Todd Kane (NEC) en Henk Dijkhuizen (Roda JC) raakten in Zwolle ernstig geblesseerd.

"We verrichten daarom intern onderzoek en doen navraag bij andere clubs met kunstgras. Hebben zij bijvoorbeeld ook zo veel klachten wat kruisbandletsel betreft? Want volgens medisch onderzoek zou er geen verschil moeten zijn. We zijn ook met onze leverancier in gesprek", zegt Nijkamp in gesprek met De Telegraaf.

"We onderzoeken of er met ingang van volgend seizoen een nieuw kunstgrasveld komt of dat we eventueel kunnen overstappen op een hybride grasmat, dat voor negentig procent uit natuurgras bestaat. Als voorbeeld komt het veld van Vitesse daar het dichtst bij in de buurt." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner