31.08.2016 14:41

Willem II versterkt zich met MVV-sterkhouder

Jordy Croux (l.) moet Brandon Barker (r.) van zich afhouden tijdens het competitieduel NAC Breda - MVV Maastricht (19-08-2016).
Jordy Croux (l.) moet Brandon Barker (r.) van zich afhouden tijdens het competitieduel NAC Breda - MVV Maastricht (19-08-2016).

Willem II heeft zich per direct versterkt met Jordy Croux. De Belgische aanvaller komt over van MVV Maastricht en tekent in Tilburg een contract voor drie seizoenen. Willem II heeft tevens een optie voor een extra jaar in het contract laten opnemen.

Croux was vorig seizoen één van de sterkhouders bij MVV en ook tijdens het huidige seizoen is hij goed begonnen. Na vijf wedstrijden in de Jupiler League staat de Belg op twee doelpunten en vier assists. "Met Jordy hebben we de gewenste aanvallende versterking binnen. Hij is een typische buitenspeler die met een goede voorzet of actie gevaarlijk kan zijn", aldus Joris Mathijsen, technisch manager van Willem II op de clubsite van de Tilburgers.

"Ik hoop veel speelminuten te gaan maken in dit mooie tenue", aldus Croux. "Ik was toe aan de stap van de Eerste Divisie naar de Eredivisie", die als linkspoot een voorkeur heeft voor de rechterflank. "Daar wil de trainer me ook graag laten spelen. Ik kan zowel voorzetten geven als naar binnen trekken en op doel schieten." Croux gaat bij Willem II spelen met rugnummer 14. "Ik weet dat dat hier in Nederland een speciaal nummer is, maar voor mij is het gewoon het nummer waarmee ik ook bij Leuven heb gespeeld."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner