31.08.2016 15:04

'Overbodige Dauda op weg naar Turkije'

Abiola Dauda gaat Vitesse op de laatste dag van de transfermarkt verlaten. De Nigeriaanse spits is woensdag afgereisd naar Turkije en zal zijn carrière hoogstwaarschijnlijk vervolgen bij Sivasspor.

Volgens Voetbal International zal de transfer van de spits in de avond worden afgerond. Dauda moet overigens wel eerst de medische keuring doorstaan, anders gaat de transfer van Dauda naar Turkije niet door. De Nigeriaan kon onder Vitesse-trainer Henk Fraser niet rekenen op veel speeltijd, aangezien Ricky van Wolfswinkel de voorkeur krijgt in de punt van de aanval.

Dauda moest bij Vitesse overigens ook de jonge Chinees Yuning Zhang voor zich dulden. Het afgelopen half jaar kwam de Nigeriaan al niet meer in actie voor Vitesse. Dauda speelde op huurbasis namens het Schotse Heart of Midlothian, waar hij in dertien competitiewedstrijden vijf keer wist te scoren. Dauda kwam in de zomer van 2014 over van het Servische Rode Ster Belgrado, maar wist in Arnhem nimmer een vaste basisplaats te veroveren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner