31.08.2016 20:05

Chelsea betaalt forse transfersom voor Luiz

David Luiz keert naar alle waarschijnlijkheid terug bij Chelsea. De verdediger komt over van Paris Saint-Germain, dat een transfersom van 37,5 miljoen ontvangt voor de centrale verdediger. Luiz moet nog wel de medische keuring doorstaan en tot een persoonlijk akkoord komen met Chelsea.

De 29-jarige Braziliaan vertrok in de zomer van 2014 van Chelsea naar Paris Saint-Germain, maar keert na twee jaar dus weer terug in Londen. De Engelse topclub ontving destijds vijftig miljoen euro voor de transfer van Luiz, die in Parijs verzekerd was van een basisplaats. De afgelopen twee seizoenen speelde de Braziliaans international 53 wedstrijden voor PSG.

Antonio Conte, sinds de zomer de nieuwe manager van Chelsea, was dringend op zoek naar defensieve versterkingen. Eerder waren Kalidou Koulibaly en Giorgio Chiellini (beiden Juventus) in beeld, maar zij bleken onhaalbaar voor de club uit Londen. Luiz moet bij Chelsea de concurrentie aangaan met John Terry, Gary Cahill en Matt Miazga. De Engelse topclub wist woensdag ook Marcos Alonso vast te leggen. De Spaanse linkback tekende een contract voor vijf seizoenen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner