31.08.2016 20:26

Tottenham Hotspur haalt aanvaller N'Koudou

Hans Hateboer (m.) grijpt naar het shirt van Georges-Kévin N'Koudou, om te voorkomen dat de speler van Olympique Marseille uitbreekt. (26-11-2015)
Hans Hateboer (m.) grijpt naar het shirt van Georges-Kévin N'Koudou, om te voorkomen dat de speler van Olympique Marseille uitbreekt. (26-11-2015)

Tottenham Hotspur heeft zich weten te versterken met Georges-Kévin N'Koudou. De aanvaller komt over van Olympique Marseille. Over de betaalde transfersom is door beide clubs niets bekendgemaakt.

N'Koudou tekent een contract voor de duur van vijf seizoenen bij Tottenham Hotspur en ligt daarmee vast tot medio 2021. De 21-jarige aanvaller heeft rugnummer veertien toegewezen gekregen. In de Engelse en Franse media wordt gespeculeerd over een transfersom van rond de dertien miljoen euro.

De Franse aanvaller werd de afgelopen weken al nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Tottenham, maar woensdag werd de deal pas definitief afgerond. N'Koudou maakte afgelopen seizoen een uitstekende indruk bij Olympique Marseille. De vleugelspeler speelde 28 wedstrijden in de Ligue 1 en kwam daarin vijfmaal tot scoren.

Tegenover het vertrek van N'Koudou bij Olympique Marseille staat de komst van Clinton N'Jie. Tottenham verhuurt de aanvaller, die geen uitzicht op speelminuten had in de Premier League, aan de Franse club. De Kameroener speelde tot de zomer van 2015 voor Olympique Lyon, maar maakte daarna de overstap naar White Hart Lane. De aanvaller speelde afgelopen seizoen slechts acht wedstrijden voor The Spurs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner