31.08.2016 22:20

Leicester presenteert recordaankoop Slimani

Islam Slimani von Sporting Lissabon im CL-Spiel gegen CSKA Moskva (18.08.15).
Islam Slimani von Sporting Lissabon im CL-Spiel gegen CSKA Moskva (18.08.15).

Leicester City heeft Islam Slimani weten vast te leggen. De landskampioen van Engeland moet diep in de buidel tasten voor de spits, die wordt overgenomen van het Portugese Sporting CP.

Met de komst van de 28-jarige Algerijn is zo'n 35 miljoen euro gemoeid, waarvan vijf miljoen nog variabel is. Slimani is daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van Leicester City. De spits ontwikkelde zich afgelopen seizoen tot een doelpuntenmachine bij Sporting CP. In 33 wedstrijden wist hij 27 doelpunten te maken. Zijn goede prestaties zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven bij Leicester.

In 2014 maakte Slimani als international van Algerije furore op het WK in Brazilië. De spits was tweemaal trefzeker in de groepsfase van het toernooi en zag in de achtste finale tegen Duitsland, de latere winnaar, een doelpunt afgekeurd worden. Sporting CP heeft eerder al ingespeeld op het vertrek van Slimani. De club uit Lissabon presenteerde Bas Dost, die overkwam van VfL Wolfsburg, en Luc Castaignos van Eintracht Frankfurt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner